HANDELSBETINGELSER FOR ONLINE BESTILLING AF BILER OG TILBEHØR - FORBRUGERE

Handelsbetingelserne gælder for forbrugeres bestilling af MG-biler og tilbehør på https://www.mgmotors.dk/.

Nellemann A/S, cvr.nr. 18036800, er sælger af MG biler i Danmark. Find navn og adresse på Nellemanns afdelinger her: www.mgmotors.dk/brand-stores/. Herefter er Nellemann A/S benævnt ”Forhandler”.

Privatleasing af MG biler udbydes af Nordania. Herefter benævnt ”Leasingselskab” og/eller ”Leasinggiver”.

Hjemmesiden https://www.mgmotors.dk/ ejes og drives af:

MG Motor Danmark A/S
CVR-nr. 41321261
Baronessens Kvarter 5,
7000 Fredericia
Tlf. 86282822
[email protected]

1. KUNDENS AFTALEPART

MG Motor Danmark A/S er den danske importør og formidler af online salg/leasing af MG biler og tilbehør i Danmark. Herefter er MG Motor Danmark A/S benævnt ”MG”.

Ved køb optræder MG alene som formidler og ikke sælger/forhandler. Det er Forhandleren, som er ansvarlig for aftalens opfyldelse og er forbrugerens aftalepart.

Ved leasing optræder MG og Forhandleren alene som formidler. Det er Leasingselskabet, som er ansvarlig for aftalens opfyldelse og er forbrugerens aftalepart.

Der er først indgået en bindende aftale, når du 1) ved køb modtager en slutseddel fra Forhandleren og har underskrevet denne eller 2) ved leasing modtager en leasingkontrakt fra Leasinggiver og har underskrevet denne.  Ved køb af tilbehør uden bilbestilling er der dog indgået en bindende aftale, når Køber har gennemført betaling på www.mgmotors.dk.

Dette er de generelle vilkår og handelsbetingelser, der gælder, når en bil bestilles via mgmotors.dk. Forhandlerens vilkår/betingelser fremgår af slutsedlen, som udleveres af Forhandleren. Leasingselskabets vilkår/betingelser fremgår af leasingkontrakten, som udleveres af Leasingselskabet.

I tilfælde af uoverensstemmelse mellem dokumenterne i aftalegrundlaget har nærværende ”HANDELSBETINGELSER FOR ONLINE BILBESTILLING - FORBRUGERE” forrang over øvrige vilkår/betingelser.

 

2. PRODUKTER OG PRISER

På mgmotors.dk kan biler af mærket MG samt bilrelaterede produkter/tilbehør bestilles. Der tages forbehold for trykfejl, udsolgte varer og eventuelle prisstigninger.

Alle priser på hjemmesiden er i danske kroner og vises inkl. moms og andre afgifter. Der tages forbehold for valutaændringer, force majeure og afgiftsændringer.

 

3. Købs- og Leasingaftaler

3.1 Ved køb af bil

Ved køb vil Forhandleren gennemgå og godkende ordren, hvorefter Køber vil få tilsendt en slutseddel og først, når køber har underskrevet slutsedlen, er der indgået en bindende købsaftale.

Forhandleren vil fremgå af den slutseddel, du får tilsendt til underskrift.

De individuelle vilkår, der er aftalt mellem køber og Forhandler, vil fremgå af slutsedlen.

3.2 Ved leasing

Ved leasing vil Leasinggiver gennemgå og godkende ordren, hvorefter Leasingtager vil få tilsendt en leasingkontrakt, og først når leasingtager har underskrevet leasingkontrakten, er der indgået en bindende aftale.

Leasinggiveren vil fremgå af den leasingaftale, du får tilsendt til underskrift.

De individuelle vilkår, der er aftalt mellem leasingtager og leasinggiver, vil fremgå af leasingkontrakten. Hent og se eksempel på en leasingkontrakt fra Nordania på Nordanias hjemmeside

3.3 Ved køb af tilbehør uden bilbestilling

Ved køb af tilbehør uden bilbestilling vil Forhandleren gennemgå og godkende ordren, hvorefter Forhandleren kontakter Køber angående levering mm. Der indgået en bindende købsaftale, når Køber har gennemført betaling på www.mgmotors.dk.

 

4. Betaling

På mgmotors.dk kan der betales med følgende betalingskort: Dankort/Visa-Dankort, Visa, MasterCard og MobilePay.

De data, Køber sender i forbindelse med køb betalt med betalingskort, er krypterede (SSL), og det er således kun betalingsudbyderen Reepay samt indløser NETS & Clearhaus, der kan læse dem.

Der kan aldrig trækkes et større eller mindre beløb, end det, du som Køber har godkendt ved købet.

4.1 Depositum ved køb af bil

Ved køb betales et depositum via mgmotors.dk. Depositummet er angivet ved den givne bilmodel og trækkes fra din konto umiddelbart efter gennemførelsen af din bestilling.

Ved levering / afhentning af den købte bil betales restbeløb til Forhandleren. Med restbeløbet menes den samlede købesum på dit Køretøj fratrukket det allerede betalte depositum. Her tages kun imod elektronisk bankoverførsel.

Du modtager en faktura, når bilens fulde pris er overført til Forhandleren. Betalingen skal være Forhandleren i hænde, inden bilen kan udleveres.

4.2 Udbetaling ved leasing

Ved leasing betales udbetalingen via mgmotors.dk. Udbetalingens størrelse er angivet ved den givne bilmodel og trækkes fra din konto umiddelbart efter gennemførelsen af din bestilling. Udbetalingen er ikke en del af den ordinære leasingydelse.

Øvrige vilkår for betaling fremgår af leasingkontrakten.

4.3 Betaling ved køb af tilbehør uden bilbestilling

Ved køb af tilbehør uden bilbestilling betales den fulde købesum via mgmotors.dk. Købesummen trækkes fra din konto ved afsendelse/levering af din bestilling. Du modtager en faktura fra Forhandleren.

 

5. LEVERING

5.1 Ved køb/leasing af bil

Lagerbiler leveres normalt indenfor 4-6 uger. For øvrige biler er der angivet en forventet levering ved bestilling. Det endelige leveringstidspunkt aftales med Forhandleren.

Du afhenter bilen ved Forhandleren. Du hæfter selv for eventuelle transportudgifter, der måtte være forbundet med afhentning af bilen.

5.2 Ved køb af tilbehør uden bilbestilling

Tilbehør som købes uden bilbestilling leveres normalt indenfor 3 hverdage. Det endelige leveringstidspunkt aftales med Forhandleren.

Du afhenter tilbehøret ved Forhandleren. Du hæfter selv for eventuelle transportudgifter, der måtte være forbundet med afhentning af tilbehøret.

 

6. FORTRYDELSESRET

6.1 Ved leasing

Der er efter forbrugeraftaleloven ikke fortrydelsesret for leasingaftaler.

6.2 Ved køb

Hvis aftalen om køb af en bil indgås på sælgerens forretningssted, er der ikke fortrydelsesret.

I andre tilfælde, hvor aftalen indgås uden at parterne mødes fysisk, har du ret til at fortryde dit køb uden begrundelse indenfor 14 dage.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, hvor du eller en anden person, som du har valgt, får bilen i fysisk besiddelse.

Hvis fristen udløber på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag, forlænges fristen til den følgende hverdag.

6.2.1 Sådan fortryder du

Du fortryder ved at give Forhandleren klar besked om, at du fortryder. Du kan fx sende et brev eller en e-mail, hvor du oplyser, at du fortryder. Disse kontaktoplysninger fremgår af slutsedlen.

Du kan ikke fortryde ved at undlade at hente bilen uden samtidig at give besked om, at du fortryder.

Du kan benytte standardfortrydelsesformularen, som er gengivet sidst i disse handelsbetingelser, men det er ikke obligatorisk.

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om, at du fortryder købet, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

6.3 Ved køb af tilbehør uden bilbestilling

Hvis aftalen om køb af tilbehør indgås på sælgerens forretningssted, er der ikke fortrydelsesret.

I andre tilfælde, hvor aftalen indgås uden at parterne mødes fysisk, har du ret til at fortryde dit køb uden begrundelse indenfor 14 dage.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, hvor du eller en anden person, som du har valgt, får varen i fysisk besiddelse.

Hvis fristen udløber på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag, forlænges fristen til den følgende hverdag.

6.3.1 Sådan fortryder du

Du fortryder ved at give Forhandleren klar besked om, at du fortryder. Du kan fx sende et brev eller en e-mail, hvor du oplyser, at du fortryder. Disse kontaktoplysninger fremgår af din faktura.

Du kan ikke fortryde ved at undlade at hente varen uden samtidig at give besked om, at du fortryder.

Du kan benytte standardfortrydelsesformularen, som er gengivet sidst i disse handelsbetingelser, men det er ikke obligatorisk.

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om, at du fortryder købet, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

 

7. RETURNERING

7.1 Returnering af bil

Hvis du har fortrudt købet, skal du sende eller aflevere bilen og registreringsattest til Forhandleren uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, at du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Fristen er overholdt, hvis du returnerer bilen inden udløbet af de 14 dage.

Du skal selv betale for returnering af bilen. Ved transport af bilen forventes udgifterne højest at beløbe sig til ca. 2.500 kr.

7.1.1 Tilbagebetaling af købesum

Vi tilbagebetaler beløbet uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din meddelelse om fortrydelse. Vi kan dog tilbageholde beløbet, indtil vi har modtaget bilen retur, eller til du har fremsendt dokumentation for, at bilen er returneret.

Vi gennemfører en tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

7.1.2 Bilens stand ved returnering

Ved fortrydelse bærer du risikoen for bilen fra tidspunktet for leveringen og indtil den er afleveret til Forhandleren.

Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendig for at fastslå bilens egenskaber og den måde, den fungerer på. Du kan med andre ord prøve bilen på samme måde, som hvis du havde prøvekørt bilen hos en forhandler.

Du kan få refunderet det fulde beløb ved brug op til 100 kilometers kørsel. Yderligere brug af bilen vil medføre et fradrag af den værdiforringelse, brugen har medført. Værdiforringelsen vil svare til forskellen mellem den oprindelige købesum og videresalgsprisen.

Såfremt der ved gennemgangen af bilen konstateres værdiforringende forhold, som skyldes anden håndtering af bilen, end hvad der var nødvendigt for at fastslå dennes art, egenskaber og den måde den fungerer på, herunder at bilen er blevet beskadiget, bulet, ridset, rygning i bilen eller lignende, mens køber havde ansvaret for bilen, vil disse blive opgjort, og beløbet vil blive fratrukket det beløb, som refunderes til køber.

7.2 Returnering af tilbehør uden bil

Hvis du har fortrudt købet, skal du sende eller aflevere varen til Forhandleren uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, at du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varen inden udløbet af de 14 dage.

Du skal selv betale for returnering af varen. Udgifterne dertil vil variere meget afhængig af varens vægt og størrelse. Ved transport af større varer forventes udgifterne højest at beløbe sig til ca. 2.500 kr.

7.2.1 Tilbagebetaling af købesum

Vi tilbagebetaler beløbet uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din meddelelse om fortrydelse. Vi kan dog tilbageholde beløbet, indtil vi har modtaget varen retur, eller til du har fremsendt dokumentation for, at varen er returneret.

Vi gennemfører en tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

7.2.2 Varens stand ved returnering

Ved fortrydelse bærer du risikoen for varen fra tidspunktet for leveringen og indtil den er afleveret til Forhandleren.

Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendig for at fastslå varens egenskaber og den måde, den fungerer på. Du kan med andre ord prøve varen på samme måde, som hvis du havde set den hos en forhandler.

Såfremt der ved gennemgangen af varen konstateres værdiforringende forhold, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der var nødvendigt for at fastslå dennes art, egenskaber og den måde den fungerer på, vil disse blive opgjort, og beløbet vil blive fratrukket det beløb, som refunderes til køber.

 

8. REKLAMATIONSRET

Købelovens mangelsregler finder anvendelse, hvis bilen/varen er mangelfuld.

 

9. OPLYSNING OM KLAGEMULIGHEDER

Hvis du vil klage over dit køb eller behandlingen af din sag, kan dette gøres skriftligt til Forhandleren eller til MG på e-mailadressen [email protected] med udførlig beskrivelse af det hændte samt ønsket handling.

På denne måde vil din henvendelse blive behandlet af rette vedkommende, og du vil få svar retur hurtigst muligt. Vær dog opmærksom på, at sagen vil blive undersøgt grundigt, før du får svar, hvorfor der kan gå et par dage, før du modtager dette.

Kan vi ikke blive enige om, hvad du har krav på, har du følgende klagemuligheder:

Ankenævn for Biler, Lautrupvang 2, 2750 Ballerup www.bilklage.dk. På ankenævnets hjemmeside kan du læser mere om fremgangsmåden ved en klage.

EU-Kommissionen online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant for forbrugere med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her - http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mailadresse: [email protected].

10. PRIVATLEASING

Privatleasing udbydes i samarbejde med Nordania.

Ups! Dit tilbehør matcher ikke

Du har tilbehør i kurven, som ikke matcher den bil, som du skal til at bygge. Vælger du Byg din bil, fjernes tilbehør i kurven, som ikke matcher din bil.