10 argumenter for at vælge en elbil frem for en brændstofdrevet bil

Elektrisk kørsel vinder indpas. Mange bilproducenter, herunder MG, fokuserer fuldt ud på denne kørselsteknologi enten nu eller i den nærmeste fremtid. Det er der en grund til. En elbil tilbyder adskillige fordele sammenlignet med en bil med forbrændingsmotor. Vi har samlet 10 fordele. Eksempelvis kører en elbil mere miljøvenligt, og det sparer dig penge. MG mener, at elektrisk mobilitet skal være tilgængeligt for europæiske bilister, som er ungdommelige og klar til at påbegynde en ny elektrisk livsstil.

1 – Ingen emission

Den vigtigste grund til udviklingen af elbiler er, at de ikke udleder nogen emissioner under kørslen. En elbil drives af en elmotor, som drives af et batteri. Der forbrændes intet brændstof. En elbil har ikke engang en udstødning. Den er den ideelle løsning for transport på vejene i en tid, hvor den globale CO2-emission og luftforureningen skal reduceres drastisk.

2 – Ubegrænset adgang til centrum af byerne

Et stadig voksende antal byer i Europa har lav-emissions-zoner (LEZ). Her er der tale om områder med forskellige restriktioner for brugen af forurenende køretøjer. Sagt på en anden måde får du simpelthen ikke lov til at køre ind i lav-emissions-zoner, hvis dit køretøj ikke opfylder restriktionerne. Byer og regeringer har implementeret lav-emissions-zoner for at kunne opfylde standarderne for luftkvalitet i EU. Ud over det faktum, at flere og flere byer introducerer lav-emissions-zoner, sker der også det, at disse områder bliver større, og der indføres strengere bestemmelser for disse over tid. Med en elbil har du nu og fremover ubegrænset adgang til lav-emissions-zoner når og hvor du har lyst.

3 – Elektricitet er billigere end brændstof

På trods af det faktum, at brændstofpriser og elektricitetsomkostninger per kWh i europæiske byer kan svinge markant, kan vi dog fastslå én ting med sikkerhed. Elektricitet er billigere end benzin og diesel. I denne henseende kan du spare penge med en elbil sammenlignet med en bil med en forbrændingsmotor. Opladning på bopælen er normalt den billigste mulighed.

Bemærk: det betaler sig først at tjekke den betalingsmetode, der anvendes, hvis du ønsker at oplade ved en offentligt ladestation. Normalt betaler du en takst per kWh. Der er dog nogle ladestationer i Europa, hvor du betaler en takst per minut, særligt i travle, populære turistområder. Det koster betragteligt mere at oplade batteriet, hvis du betaler per minut, hvilket kan give dig ubehagelige overraskelser, når du ser regningen.

4 – Lydsvag og komfortabel

En elmotor er næsten helt lydløs sammenlignet med en forbrændingsmotor. Stilheden i kabinen i en elbil er derfor umiskendelig. Desuden skaber en elmotor ingen vibrationer og resonans, hvilket normalt er tilfældet for en forbrændingsmotor. Den lydsvage og vibrationsfri drivlinje sikrer ekstra komfort.

5 – Du behøver ikke at skifte gear

En anden markant forskel sammenlignet med en bil med forbrændingsmotor er, at elbilen ikke har en konventionel gearkasse. En elbil kører altid som en bil med en automatisk gearkasse, hvor du ikke behøver at skifte gear. Og du betaler heller ikke ekstra for det. Foruden elmotorens lydsvaghed har kørsel i travl stop-and-go-trafik i byen eller i en trafikkø aldrig været mere behageligt.

6 – Øjeblikkeligt moment

Et tydeligt kendetegn for en elmotor er det særdeles høje moment. Det er meget højere end i en gennemsnitlig forbrændingsmotor. Desuden reagerer en elmotor straks, når du træder på speederen, og den leverer sit maksimale moment helt fra stilstand. En forbrændingsmotor har en vis reaktionstid, som ikke kan undgås, og den leverer kun sit maksimale moment i et bestemt hastighedsområde. Alt dette garanterer attraktiv performance på grund af den bløde og kraftfulde acceleration, hvilket sikrer en meget høj grad af køreglæde.

7 – Meget effektiv

De mest effektive forbrændingsmotorer har en effektivitet på omtrent 40 % for øjeblikket. Dette betyder, at de kun omsætter 40 % af brændstofenergien til bevægelse. De resterende 60 % mistes i varme og friktion. Med andre ord forbrænder du rent faktisk kun € 60 for bare at bevæge dig fremad for hver € 100, du bruger på brændstof.

En elmotor opnår en effektivitet på omtrent 90 % og anvender derfor den tilgængelige energi i batteriet markant mere effektivt. Derudover kan en elbil nemt genindvinde kinetisk energi, fordi en elmotor lynhurtigt kan omdannes til en generator.

8 – Mindre vedligeholdelse

Teknologien i en elektrisk drivlinje er meget mere enkel end teknologien i en forbrændingsmotor. Den indeholder meget færre (roterende) dele og færre væsker, idet kun få dele skal smøres. Så du har helt sikkert allerede regnet det ud: en elbil kræver meget mindre vedligeholdelse.

Hos MG sælger vi ikke kun biler med forbrændingsmotor, så vi kan ikke sammenligne 1:1. Med ifølge en omfattende undersøgelse, som Consumer Reports udførte i USA, ser det ud til, at ejere af elbiler kan spare op til 50 % på udgifterne til vedligeholdelse sammenlignet med en tilsvarende bil med forbrændingsmotor.

9 – Brug din egen energi

Det er logisk nok umuligt at have dit eget olieraffinaderi i baghaven til at producere brændstof til din bil. Men det er ikke på nogen måde overraskende at generere din egen elektricitet. Eksempelvis fra dine egne solcellepaneler på dit hustag eller på en kontorbygning. Når den vedvarende energi anvendes til at oplade bilens batteri, kan du reducere omkostningerne per kørt kilometer endnu mere.

10 – Tilskudsordninger og skattebesparelser

Og sidst, men ikke mindst. Der kan opnås mange forskellige økonomiske fordele, fordi regeringer på tværs af Europa ønsker at fremskynde overgangen til elektrisk mobilitet.

Eksempelvis i form af købsincitamenter eller tilskud, skattebesparelser og fritagelse for parkeringsgebyrer i centrum af byer. Eller fri adgang til busbaner og samkørselsvognbaner, økonomiske fordele for iværksættere og meget andet. Disse tiltag gør også en elbil meget attraktiv og kan spare dig for mange penge. Undersøg de fordele, der gælder i dit eget land, når du køber en elbil.

Ups! Dit tilbehør matcher ikke

Du har tilbehør i kurven, som ikke matcher den bil, som du skal til at bygge. Vælger du Byg din bil, fjernes tilbehør i kurven, som ikke matcher din bil.